Серфінг і його аналоги-одні з найпопулярніших видів спорту в світі, особливо в регіонах, де є доступ до морів і океанів. Навіть звичайні річки і озера сьогодні використовуються для водних видів спорту, які щорічно набирають популярність в тих країнах, де раніше вони вважалися дивиною.

Як і в інших видах спорту, серфінг і всі водні дисципліни вимагають регулярної підготовки для підтримки фізичної форми. Раніше тренування були лімітовані лише активним сезоном (майже завжди це літній сезон), але з популяризацією балансбордів доступ до розвитку навичок став доступний цілий рік.

Більш того, для цього не потрібно навіть відвідувати водойми, басейни або спеціальні зали. Тренування можна проводити в будь-якому місці, хоч у дворі і на спортмайданчику, хоч в готельному номері. Досить купити балансборд, який підходить за розміром і іншим умовам, щоб більше не втрачати форму поза сезоном.

Основні навички, які важливі у водних видах спорту, і можуть розвиватися за допомогою балансувального борду:

  • Рівновага і стійкість;
  • Розвиток ключових м’язів, які забезпечують стабілізацію корпусу;
  • Поліпшення швидкості реакції і відгуку м’язів на сигнали мозку (нейром’язова зв’язок);
  • Підвищення витривалості м’язів як в статиці, так і в динаміці.

Важливою особливістю є передпідготовка до серфінгу і водних видів спорту. Всі навички, які потрібні для них, є придбаними, тобто яку б фізичну форму ви не мали (навіть якщо за спиною роки відвідування спортзалу або спортивних секцій), почати підкорювати хвилі це не сильно допоможе.

Водні види спорту – це далеко не ті види фізичної активності, якими можна просто взяти і почати займатися. Будь-який шлях довгий час починається з тренування головних навичок.

Безумовно, кращий спосіб розвивати професійні навички, це практика. Безпосереднє катання на тій же дошці для серфінгу, може обернутися травмами, якщо людина не готова фізично.

Дошка для рівноваги – це кращий спосіб для того, щоб знайти потрібні навички для катання на суші, тобто поза водних ділянок. Це призводить до того, що як тренажер, дошка для балансу підходить як новачкам, так і досвідченим спортсменам, для яких важливо не втрачати навик у позасезонний період.

Для яких видів водного спорту підходить балансборд

Фактично, баланс борд – це тренажер для грамотного загального фізичного розвитку, що корисно в будь-яких аспектах життя.

Якщо ж розглядати вузькопрофільні спеціальні навички, покупка балансборда буде хорошим вибором для тренування в:

  • Серфінгу;
  • Віндсерфінгу;
  • Сапбордингу;
  • Скімбордингу;
  • Вейксерфингу та вейкбордингу;
  • Водних лижах.

Серфінг

Найпопулярніший вид водного спорту в світі. У двох словах cерфінг – це підкорення хвиль, під час якого спортсмен їде на дошці у верхній або нижній частині хвилі. Для серфінгу підходять переважно океанські хвилі, хоча іноді серфінгісти примудряються «осідлати» навіть водойми зі стоячою водою. Балансборд вважається основним тренажером для серфінгу поза сезоном і на суші.

Віндсерфінг

Цей вид спорту представляє різновид серфінгу і парусного спорту. На спеціальну дошку встановлюється вітрило, що істотно змінює правила катання. Віндсерфінг також вимагає значного фізичного розвитку і балансборд ідеально підходить для тренування навичок поза сезоном.

Сапбординг

Це найдоступніший вид водного спорту з точки зору спеціальних навичок. Він не вимагає серйозної підготовки і дозволяє кататися в будь-яких водах, навіть при повному штилі. Сапбордінг прийнято вважати аналогом прогулянкового катання, так як дошка не розвиває швидку швидкість (за винятком сапів з моторів).

Скімбординг

Найбільш схожий з серфінгом різновид водного спорту. По суті, скімбординг (катання на скімборді) – це серфінг в мілкій воді, де немає великих хвиль. Також дошка дозволяє кататися навіть на піску. Конструкція дошки також відрізняється, вона відчутно менше і має інше покриття.

Вейксерфинг та вейкбординг

Ці дві дисципліни дуже схожі,основна відмінність полягає в принципі і складності. Вейксерфінг – це імітація звичайного серфінгу, досягається за рахунок використання катера (який створює хвилю) і дошки, на якій спортсмен утримує трос. Вейкбординг – це аналог сноубордингу і скейтбордингу, де присутній слалом, акробатичні елементи і складні трюки.

Воднолижний спорт

Водні лижі схожі на класичний гірськолижний спорт, тільки ковзання відбувається по водній поверхні. Для буксирування також використовується катер і трос. Незважаючи на те, що найчастіше застосовуються парні лижі, для цього спорту також вкрай важливо розвиток координації та рівноваги. Тому тренування з балансом стануть відмінним початком і відпрацюванням навичок поза водоймів.

В цілому, покупка балансборда в Україні істотно розширить ваші можливості на відпочинку і дозволить ефективніше займатися водними видами спорту, навіть без попереднього досвіду.

Posted by

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *