Все менше людей ходять в тренажерний зал виключно для нарощування м’язової маси – багато хто вирішує тренуватися для досягнення інших цілей. Наприклад, розвинути координацію, навчитися добре тримати рівновагу, стати витривалішими або сильніше.

Для досягнення цих цілей потрібні розвинені м’язи, але важлива не стільки їх маса, скільки функціональність. Тобто можливість використовувати м’язи для вирішення певних завдань, пов’язаних з фізичним навантаженням. У цьому вам відмінно може допомогти дуже популярний зараз тренажер — баланс борд.

Для своїх занять ви можете подивитися баланс борди InGwest або ж балансири будь-який інший марки.

Проста балансувальна дошка дозволяє вивести вашу фізичну підготовку на новий рівень. А це, в свою чергу, позитивно вплине як на ваші фізичні можливості, так і на зовнішній вигляд. При цьому баланс борд не передбачає виконання особливо химерних або складних рухів, які будуть дивно виглядати з боку.

Задіюючи в своїх тренуваннях балансир, ви будете виконувати звичайні базові вправи з фітнесу, бодібілдингу і навіть уроків фізкультури. Але при цьому як тільки ви почнете використовувати балансборд, відразу зрозумієте, що означає дійсно відчутне навантаження.

У цій статті ми розповімо, навіщо потрібен баланс борд при тренуваннях на прес. Але спочатку нагадаємо: навіть найпростіші вправи з балансом, наприклад, жим гантелей, дозволяють задіяти одночасно м’язи рук, ніг, преса, спини. Йдеться як про основні м’язи, так і про м’язи-стабілізатори.

1. Трастери на баланс борді (3 підходи, кожен – 10 разів)

Особливості: ця популярна в кроссфіті вправа забезпечує потужне навантаження практично на всі ваші м’язи. Але можна підвищити його ефективність просто використовуючи балансборд. Вправа допомагає розвинути групи м’язів. А балансувальна платформа дозволяє поліпшити відчуття рівноваги і тим самим сильніше навантажити м’язи кора.

Як робити: візьміть гантелі і встаньте на баланс борд. Спіймайте рівновагу, а потім зробіть одне присідання, тримаючи гантелі на рівні грудей. Потім встаньте і вичавіть гантелі вгору.

Важливо: це єдина вправа, яке повинно виконуватися максимально плавно. Присядьте, встаньте, а потім вичавлюйте гантелі. І так десять разів поспіль.

Баланс борд: вправи — Трастери

2. Кидки медболу на баланс борді (для початку – по 20 кидків)

Особливості: вправа підходить як новачкам, так і досвідченим спортсменам.

Важливо: рекомендується виконувати вправу з напарником, щоб перекидати м’яч один одному. Але можливо тренуватися і поодинці, роблячи кидки в стіну або вгору.

Як робити: тримайте рівновагу і не думайте, що під ногами не підлога, а балансборд, — інакше ви не зможете зосередитися. Кидати медбол можна від пояса або грудей, роблячи як прямі, так і бічні кидки.

Баланс борд: вправи — Кидки медболу

3. Горизонтальна планка на баланс борді (3 підходи по 30 і більше секунд)

Особливості: класична вправа, знайома практично всім спортсменам, з балансбордом стає ще ефективніше. Тому що балансир дозволяє ускладнити звичайне виконання.

Як робити: встаньте в планку. Зігніть руки в ліктях і поставте їх на дошку, намагаючись розподілити навантаження максимально рівномірно по всій площині.

Перший варіант ускладнення: виконуйте планку з перекатами. Це забезпечує дуже потужне навантаження на м’язи, додає необхідне розтягнення і покращує гнучкість.

Важливо: Не робіть довгі прокати, тому що є ризик втратити рівновагу.

Другий варіант ускладнення: тримайте опору не на двох, а на одній нозі.

Баланс борд: вправи — Горизонтальна планка, стандартна

Як висновок, можна сказати, що хоча в сфері бодібілдингу основний упор робиться на тренування з обтяженнями, які доповнюються швидкою ходьбою або бігом в середньому темпі на доріжці або ж якимсь іншим аеробним навантаженням, проте поступово все більше спортсменів приходять до функціонального тренінгу, який стає все більш популярним і затребуваним. І все частіше вони вибирають для своїх занять такий простий, але в той же час такий дієвий тренажер, як баланс борд.

В інших статтях ми розповімо більш докладно, що це – балансборд, а також розглянемо вправи з балансиром на ноги, груди і руки.

Posted by

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *